Endocrinologie

Cabinetul de Endocrinologie

In cadrul endocrinologiei sunt investigate afectiunile tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale si tulburarile metabolismului fosfo-calcic (osteoporoza, osteomalacia), tulburari de crestere si dezvoltare ale copilului si adolescentului,infertilitate de cuplu, menopauza, pubertate.
Afectiunile endocrine sunt complexe si relativ frecvent intalnite necesitand analize de laborator specifice – dozari hormonale statice si dinamice, markeri tumorali pentru diagnosticul si monitorizarea nodulilor tiroidieni, investigatii imagistice multiple, pentru acuratetea si precocitatea diagnosticului.

Unele afectiuni endocrine pot fi diagnosticate in faza subclinica iar prin diagnosticul precoce este impiedicata progresia spre boala manifesta si aparitia de complicatii.

Nodulii Tiroidieni

Structuri anormale aparute la nivelul glandei tiroide. Conduita terapeutica nu poate fi stabilita decat in urma unor investigatii care cuprind analize de laborator, ecografie, elastografie si, in anumite cazuri, punctie aspirativa urmata de examen citologic pentru precizarea gravitatii nodulului.

Medici Endocrinologie

In functie de rezultatele acestor investigatii se instituie un tratament care poate fi medicamentos sau medicamentos si chirurgical. EndoLife este singurul centru de endocrinologie din Craiova in care se efectueaza diagnosticul complet al nodulilor tiroidieni, inclusiv punctia tiroidiana urmata de examen citologic al celulelor. Policlinica EndoLife este in colaborare cu medici cu o pregatire speciala in domeniul citirii lamelor de tesut tiroidian: Dr. Claudia Georgescu si prof. Simionescu. Incepand de anul acesta studiile internationale plaseaza punctia tiroidiana ca standard de aur in diagnostigul nodulilor tiroidieni.

In cadrul Policlinicii EndoLife beneficiati de urmatoarele examene medicale de specialitate pentru depistarea nodulilor tiroidieni:

 • Ecografie tiroidiana Doppler si paratiroidiana
 • EKG, oscilometrie
 • FRAX osteodensitometrie

Punctii tiroidiene aspirative echoghidate: 

 • Diagnosticul citologic si imunohistochimic al nodulilor tiroidieni:

Managementul Obezitatii

Reprezinta o necesitate din ce in ce mai des intalnita in randul populatiei de toate varstele, datorita stilului de viata si alimentatiei. Interventiile pe mai multe planuri sunt cea mai buna abordare pentru controlul greutatii. Majoritatea implica schimbarea stilului de viata in cazul persoanelor care doresc sa slabeasca si strategii de autocontrol in cazul celor care doresc sa isi mentina greutatea. Pentru determinarea si controlarea acestei boli va invitam la Clinica EndoLife pentru efectuarea unei consultatii de nutritie completata prin investigatii specifice: analize de laborator si efectuarea unei test cu analizorul metabolic si de compozitie corporala.

Consultatii de specialitate:

 • Analizor corporal profesionist indici metabolici: Masa musculara( % si kg), Masa adipoasa( % si kg), Retentie hidrica – compartiment hidric intra si extra celular, Rata metabolica bazala, Necesar caloric individualizat
 • Ancheta alimentara
 • Consiliere, monitorizare
 • vizite la centru cu monitorizare si diete personalizate.

Investigarea infertilitatii de cuplu

Infertilitatea este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Conform acestei definitii 15% dintre cuplurile de varsta reproductiva sunt infertile. Un alt concept, fecunditatea, exprima sansa de a obtine o sarcina care sa se finalizeze cu un copil intru-un ciclu menstrual dat. In cadrul clinicii Endolife puteti beneficia de sprijinul unei echipe interdisciplinare: endocrinologie, ginecologie pentru diagnosticarea cauzei infertilitatii si tratamentul adecvat al acesteia. Clinica Endolife dispune de aparatura performanta si completa pentru efectuarea de: analize de laborator, ecografie pelvina si intravaginala, videocopolscopie, histerosalpingografie ecografica.

 • Investigare ax hipotalamo-hipofizo-gonadic, dozari hormonale statice si dinamice, monitorizari ovulatie.

Centru specializat de Senologie

Venim in ajutorul tuturor doamnelor si domnisoarelor cu aparatura de ultima generatie in ceea ce priveste depistarea si tratarea oricarui tip de boala mamara. Clinica este dotata cu aparatura capabila sa efectueze metode de ultima generatie in diagnosticarea patologiei mamare: sonoelastografie, ecografie, Osteoporoza. Clinica Endolife efectueaza in regim de screening osteodenitometrie cu ultrasunete in cadrul consultatilor de specialitate. Pentru persoanele depistate cu osteoporoza in cadrul spitalizarii de zi se poate efectua osteodensitometrie DEXA cu aparatura noua de ultima generatie.

Investigatii amanuntite:

 • Ecografie mamara Doppler color;
 • Ecografie endovaginala Doppler;
 • Monitorizare ovulatie – 3 ecografii endovaginale in perioade diferite ale ciclului menstrual;
 • Tulburari de ciclu menstrual: menometroragii disfunctionale, bradi-spaniomenoree, amenoree, sindrom ovar polichistic, hiperestrogenism de preclimax;
 • Elastografie mamara.

Alte Servicii Medicale

 • Pubertate precoce, pubertate intarziata
 • Deficit de crestere copii
 • Test la DXM
 • Test la ACTH
 • Test renina/aldosteron

Pentru patologia suprarenala: HTA secundara, sindrom Cushing, sindrom Conn (hiperaldosteronism primar), hirsutism(sindrom adreno genital), hipocorticism, boala Addison, etc.


EndoLife.ro